התוכנית לשנת 2024 !!!

**ייתכנו שינויים

אולפן טלוויזיה

09:00-10:00

מלחמת חרבות ברזל הציבה בפני כתבי השטח והכתבים הצבאיים אתגרים חדשים שהם לא ניצבו בפניהם בעבר. עבור כתבים המסקרים את הדרום, החל מהדיווחים בשבעה באוקטובר ובימים העוקבים אחר הנעשה ביישובי העוטף בזמן לחימה ביישובים וירי טילים וכלה מדיווח מתוך רצועת עזה ותיעוד צמוד של כוחות צה"ל בשטח הרצועה. עבור כתבים המסקרים את הצפון, דיווח שמלווה בירי בלתי פוסק אל עבר יישובי הגליל לראשונה מזה כמעט שני עשורים ואי הוודאות לגבי התפתחות המלחמה בזירה הצפונית. בפאנל נשאל על תגובתם לאירוע שפקד אותנו והמוכנות/אי המוכנות שלנו אליו, סיקור מהשטח תחת אש, הקשר שלהם לתושבים שגרים באזור וחווים את הלחימה מיד ראשונה, הכניסה לעזה וליווי הכוחות שם והעתיד של היום שאחרי המלחמה.
מנחה : ד"ר ענת ירון-ענתר.
משתתפים : אור הלר, דורון קדוש, עידן אבני.

10:00-11:00

הטַבָּח עוקבת אחר איש משפחה שעוזב את עבודתו בהייטק כדי לעבדו במטבח מקצועי תחת שף מוכר. העסקה מערבבת רומנטיקה, התמכרות וריגוש. העונה השנייה עלתה במהלך מלחמת חרבות ברזל, מה שהעלה אתגרים חדשים ויחודיים, לצד הצגת קו עלילה חדש ודמויות חדשות. בפאנל נעסוק על ההאשרה לסדרה, התהליך שבו רעיון הופך לתוכנית טלוויזיה, על התאמה של דמות לשחקן/שחקנית והאתגר בכתיבת עונה חדשה לסדרה מצליחה מחד והעלתה וקידומה בשיאה של מלחמה מאידך.

מנחה: ד"ר ולד וסיליו.

משתתפים: גל תורן, יעל אלקנה, דנה פרידר, דגנית אטיאס, ארז קו-אל, מני אבירם.

11:00-12:00

כבר למעלה משבעה חודשים שיישובי הצפון מותקפים וחיי התושבים באזור נפגעו לאין שיעור. לכן החלטנו להזמין דמויות מפתח במקומות המתמודדים עם הלחימה בצפון ואנשי מקצוע בתחומים שונים שידונו בקשיים של התושבים והניסיון לבנות מחדש את החיים בצפון.

מנחה: חן ביאר

משתתפים: מנחם הורוביץ, ד"ר רונית שלו, נטעלי שם טוב, נצ"מ אלי לוי. 

12:00-13:00

האחיין שלי בנץ היא סדרת טלוויזיה קומית ישראלית המשודרת ב"כאן חינוכית" וב"כאן 11". הסדרה עוקבת אחר מורה בשם יוני, אשר חתם על עסקה עם השטן ובה הוסכם שהוא יעביר את בנו של השטן- בנציפר (המכונה בנץ) בגרויות. בתמורה לכך הוא יהפוך למנהל תיכון "בגיריונית", בו הוא מלמד היסטוריה. אם לא יצליח- הנשמה שלו תעבור לגיהנום. הסדרה כוללת מחוות רבות לסרטי עבר והתייחסויות לסוגיות בתרבות הפופולרית. הפאנל ידון בשאלות אודות עלילת הסדרה והליך הפקתה.

מנחה: עידו קנר.

משתתפים: דרור וידמן, דן מסר, נועה אסטנג'לוב, אורי ורד, קובי אוזינג'י, ראם קופולוביץ. 

13:00-14:00

פאנל תקשורת מגויסת עוסק בתפקיד התקשורת בזמן מלחמה – על תפקידה כחלק מהאירוע, על זה שהיא חשפה תוך כדי מה מתרחש, על החדירות, והחטופים. על הסיקור של הצד שלנו.

מנחה: אוראל ניסן.

משתתפים: אליאור לוי, רמי שני, חן זנדר.

14:00-15:00

"פקין אקספרס" היא תוכנית מציאות בה מתקיימת תחרות בין תשעה זוגות בעלי קשר משפחתי או חברי. הזוגות עוברים בין מספר מדינות, וחוצים מעל 5,000 קילומטרים. הזוגות המשתתפים מבצעים משימות קשות ללא עזרה של ההפקה במציאת מקומות לינה, מזון או תחבורה, כשלרשותם עומד דולר אחד בלבד ליום במשחק. בפאנל נעסוק בהבאת הפורמט לארץ והתאמתו לצופה הישראלי, האתגרים והבחירות בליהוק משתתפים לתוכנית, המכשול שניצבה בפניו התוכנית בשל מלחמת חרבות ברזל, אשר גרמה לדחיית עלייתה בכשלושה חודשים, ומה צופן העתיד לתוכנית.

מנחה: כינרת לוי דרעי, מיטב לוי. 

משתתפים: עילי הספרי, מיטב הספרי, רם שטראוס, טל ארוס, איתי מנשה פור, רועי שטראובר.

אולם מרכזי

10:00-11:00

בעיצומה של מלחמה, הומור משמש לעתים קרובות כמנגנון התמודדות ואפילו כלי להישרדות, כולנו בתקופה הזו היינו זקוקים לרגעים של אסקפיזם.
הפאנל יעסוק בחשיבות ההומור בתקופות קשות ובדילמות שמתלוות אליו, יוצרים קומים יציגו את נקודת מבטם על המלחמה ואת תרומתם להעלאת המורל, מקורות ההשראה וההתמודדות עם הביקורת.

מנחה: עידו קנר.

משתתפים: גיא הוכמן, חן אביגדורי, נגה ד'אנג'לי, עומר בורשטיין, רשף שי.

11:00-12:00

הרשתות החברתיות הפכו לכר פורה של חובבי אוכל, בישול ואפייה, בהן הם משתפים את היצירות והרעיונות שלהם לקהל העוקבים שלהם. בפאנל נדבר איתם על החיבור שלהם לאוכל, הדרייב ללכת וליצור תוכן, הדחף למצוא רעיונות חדשים כדי למשוך עוקבים וההתמודדות והשיח עם העוקבים והתגובות.

מנחה: ד"ר עורך דין דנה וימן זקס.

משתתפים: דוד גדג', רותם ליברזון שיינא, שחר חן.

12:00-13:00

פרס כד החלב מוענק השנה למגיש חדשות 12 דני קושמרו, על פועלו לאורך השנים ובייחוד בתקופת מלחמת "חרבות ברזל". בפאנל נעסוק בתחילת דרכו הצנועה ברדיו דרום, הדרך שפילס אל הטלוויזיה והאירועים הקשים ששידר ותיווך כבר בשנותיו הראשונות, ועל עתיד הטלוויזיה והתקשורת הישראלית. נדבר גם כמובן על אירועי ה-7 באוקטובר, במהלכם קושמרו הופיע על המסך במשך שעות, ועל הקושי לתווך לציבור את האירועים הקשים באותו יום ואת סיקור המלחמה בחודשים שאחריו. לפאנל יצטרפו קולגות מהעבר ומההווה של דני, כמו שמעון אלקבץ שהיה מנכ"ל רדיו דרום בתקופתו.

מנחה: ערד ניר.

משתתפים: דני קושמרו ואורחים נוספים. 

13:00-14:00

הפליליסטיות היא תוכנית מציאות תיעודית ישראלית העוקבת אחר עורכות דין בתחום הפלילים. הפאנל יסוב סביב העיסוק השנוי במחלוקת בהליכים פליליים ובהגנה על דמויות מעולם הפשע, מקומן של נשים במקצוע עריכת הדין והאיזון בין הקריירה הטובענית לחיים האישיים.

מנחה: ד"ר עורך דין דנה ויימן זקס.

משתתפים: ליבת גרינבוים הרוש, אור בן שאנן, חן מאירי, נעמה אלחדד, קארין לגיטיוי, שילה דורפמן, שני אילוז, שני דרי.

14:00-15:00

אחד מפעילי ההסברה הבולטים במהלך מלחמת חרבות ברזל יושב לשיחת אחד על אחד, בה הוא יספר על הפעילות שלו לפני השבעה באוקטובר, מה דחף אותו בתור ערבי-ישראלי לפעול בתחום ההסברה והמאמצים להסביר את ישראל לאחר השבעה באוקטובר.

מנחה: חן זנדר.

משתתפים: יוסף חדאד.

כיתת אומן

09:00-10:00

בצל המלחמה, גילוי השנאה לישראל עלו עשרות מונים, מה שהפך את תפקידם של הכתבים הישראליים בחוץ לארץ לחשוב מחד ומאתגר מאידך. הם נשלחו לסקר אירועים באווירה עוינת ונאלצו להתמודד עם הקנטות וגילויי אלימות לא פשוטים. לראשונה בשובר מסך, הפאנל יתקיים בזום עם כתבים מעבר לים. נדבר איתם על חשיבות תיווך האירועים מחוץ לישראל, על האופן בו ישראל נתפסת ואירועים מאתגרים שנאלצו להתמודד איתם.

מנחה: ד"ר ורד אלישר.

משתתפים: אלעד שמחיוף, נריה קראוס, נתי לנגרמן.

11:00-12:00

כיצד הבינה המלאכותית והמציאות המדומה משנים את עולם ניהול המשברים ויחסי הציבור? הפאנל יעסוק בשינויים שהבינה המלאכותית מביאה לאפשרויות התכנון והיישום של אסטרטגיות יחסי ציבור, טכנולוגיות ויישומי בינה מלאכותית שהוכחו כבעלי ערך במצבי משבר, האתגרים האתיים והמוסריים והעתיד של עולם ניהול המשברים והיח"צ.

מנחה : אופיר שפיגל.

בהשתתפות: אסף שמואלי, ד"ר רות אבידר, אלי דרגונסקי. 

אולפני שידור קול יזרעאל

10:00-11:00

הפאנל יעסוק בתפקיד הרדיו במהלך המלחמה, בחירות מוזיקליות וההשפעה שלו על החברה הישראלית. נשאל על האתגרים, הקשר עם המאזינים, בחירת התוכן ותפקידה של המוזיקה בעת מלחמה.

מגיש : נועם אמסלם.
משתתפים : ירון אילן, בועז כהן, מיכל אסולין.

11:00-12:00

זו השנה השנייה בה מוענק פרס הרדיו של "שובר מסך", והשנה הסטודנטים בחרו בזמן והיוצר אהוד בנאי.        42 שנה ליציאת הסינגל הראשון שלו, אהוד בנאי הוציא 18 אלבומים, חיבר פסקולים זוכי פרסים לסרטים, כתב שני ספרים וזכה בפרסים כמו פרס משרד התרבות בתחום הזמר העברי ופרס אקו"ם למפעל חיים.

מגיש : יובל רוזנפלד.

משתתפים: אהוד בנאי.

12:00-13:00

תגליות המוזיקה הכי חמות של השנה האחרונה מגיעות לרדיו לספר על תחילת הקריירה, פריצת הדרך, ההשראה והחלומות לעתיד הקרוב והרחוק.

מגישה : ליהי אוז.

משתתפים : שחר טבוך, אוהב גבעתי, להקת הייפ קרו.

13:00-14:00

ערד ניר הוא מותיקי הכתבים בעולם החדשות הישראלי ותחת כנפיו ניסיון עתיר שנים בסיקור אירועים חדשותיים מעבר לים, ביניהם השבעתו של נלסון מנדלה לנשיא, כניסת האלף החדש בשנת 2000, התרסקות המעבורת קולומביה, אז היה השדר היחיד בעולם ששידר מהמקום בשידור חי, ומערכות בחירות בארצות הברית משנת 1996 ועד היום. נשאל אותו על פועלו, על עולם התקשורת והאופן בו השתנה מהיום שהתחיל לעבוד בו לימינו ועל מצבה של ישראל בעולם בעקבות מלחמת חרבות ברזל, ציבורית, פוליטית ותקשורתית.

מגישה : מורין סעדה.

בהשתתפות: ערד ניר.

14:00-15:00

בכירי התחנה המושמעת בישראל מגיעים לפסטיבל שובר מסך לפאנל מיוחד שיסכם לנו את השנה האחרונה בתחנה בצל המלחמה. נדב רביד, יסמין ישבי ועומר גפן מגיעים לספר לנו על עבודתם בתחנה וישתפו את הצופים והמאזינים כיצד בונים לוח שידורים, איך מרכיבים פלייליסט, מה מקומה של המוזיקה בהעלאת המורל הלאומי וכל זאת בצל המלחמה.

מגיש : יובל רוזנפלד.

בהשתתפות: נדב רביד, יסמין ישבי, דנה יצחק.

15:00-16:00

דורי בן זאב הוא אחת הדמויות הייחודיות בתקשורת הישראלית. מי שהחל בהגשה בסגנונו המיוחד שתפס את הצופים, כתב אין ספור שירים ומערכונים, הוציא עד היום שבעה אלבומים ומגיש כבר 12 שנה את התוכנית "בין זאב לסוף שבוע" בכאן 88.

מגיש : יובל רוזנפלד. 

בהשתתפות: דורי בן זאב.

Error: Error validating access token: Session has expired on Sunday, 21-Jul-24 06:10:01 PDT. The current time is Monday, 20-Jan-25 18:52:44 PST.

© כל הזכויות שמורות - פסטיבל שובר מסך 2024​